14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc se va afla astăzi la Lesbos, pentru a transmite un mesaj de solidaritate față de imigranți

Papa Francisc se va afla astăzi la Lesbos, pentru a transmite un mesaj de solidaritate față de imigranți

Papa Francisc se va afla în această dimineață pentru câteva ore în insula elenă Lesbos, poartă de intrare a imigranților în Europa, pentru a transmite un mesaj de deschidere și de solidaritate, relatează AFP. Avionul Suveranului Pontif este așteptat la ora 10.20 (07.20 GMT) la Mytilene, capitala insulei, unde va fi întâmpinat de premierul grec Alexis Tsipras. La coborârea din avion, el se va întâlni de asemenea cu principalele sale două gazde ale zilei, Bartolomeu, Patriarhul Constantinopolului care exercită un primat onorific în cadrul patriarhiilor ortodoxe, și Ieronim, arhiepiscopul ortodox al Atenei și al întregii Grecii.
Cele trei fețe bisericești se vor deplasa cu un microbuz la ‘hotspot’-ul Moria, o tabără de primire din mijlocul dealurilor plantate cu măslini, în care se află închiși circa 3.000 de imigranți în condiții extrem de dificile, potrivit organizațiilor umanitare. Ajunși la Lesbos după intrarea în vigoare, la 20 martie, a acordului dintre Uniunea Europeană și Ankara, imigranții ar urma să fie trimiși înapoi în Turcia, cu excepția situației ipotetice în care ar fi acceptată cererea lor de azil în Grecia.
Anul trecut, peste jumătate de milion de imigranți au trecut prin Lesbos, iar în acest an în insulă au debarcat deja aproape 90.000 de persoane, dintre care peste o treime copii, potrivit ONU. În tabără, cei trei responsabili religioși se vor întâlni cu zeci de minori, majoritatea neînsoțiți, în prezent închiși, apoi se vor deplasa într-un cort pentru a se întâlni cu circa 250 de imigranți reprezentativi pentru diferite situații.

Sursa: AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS