13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a ridicat cortina la Festivalul Internațional Shakespeare

S-a ridicat cortina la Festivalul Internațional Shakespeare

Foaierul Teatrului Național ”Marin Sorescu” a găzduit în această seară deschiderea oficială a Festivalului Internațional Shakespeare. Dacă trupa de teatru OKaua din Bucureşti a încântat prin muzică şi dans, ambasadorul Japoniei la Bucureşti, preşedintele fundaţiei Shakespeare, primarul Craiovei, preşedintele Institutului Cultural Român, directorul Consiliului Britanic la Bucureşti au salutat prezenţa în Cetatea Banilor a unora dintre cele mai prestigioase trupe de teatru, regizori, critici.

„Richard II” în interpretarea trupei Teatrului Saitama din Tokyo, Japonia, aflată pentru prima dată în România a fost piesa de teatru care a deschis festivalul.

Reprezentaţii din Africa de Sud, India, Marea Britanie, Polonia, România, Israel, Bulgaria, Suedia, Rusia, Germania, Italia, Scoţia şi SUA vor avea loc în perioada 14-23 aprilie, nu numai în sălile de spectacol, ci şi în aer liber – pe străzi şi în Pieţele „Fraţii Buzeşti”, „Mihai Viteazul” şi „William Shakespeare”. În plus, publicul va avea ocazia să urmărească recitaluri, concerte, teatru comunitar, lansări inedite de carte sau DVD-uri, conferinţe, expoziţii de pictură, de costume sau fotografie, multe urmând a fi găzduite de foaierul Teatrului Național ”Marin Sorescu”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS