24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate66 de infracţiuni economice, depistate de poliţişti în ultima săptămână

66 de infracţiuni economice, depistate de poliţişti în ultima săptămână

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au continuat acţiunile pentru protejarea mediului de afaceri împotriva ilegalităţilor economice. Au fost constatate 66 de infracţiuni.

În perioada 1 – 7 aprilie, în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au constatat 66 de infracţiuni economice.

De comiterea acestor fapte sunt bănuite 95 de persoane, dintre care 14 au fost reţinute, iar 4 arestate.

Poliţiştii au constatat 22 de infracţiuni de evaziune fiscală, 5 fapte de înșelăciune, 2 falsuri în înscrisuri sub semnătură privată, un fals intelectual, un fals material în înscrisuri oficiale şi 3 uzuri de fals.

De asemenea, poliţiştii au constatat 8 infracţiuni prevăzute de Codul Vamal, 6 fapte de delapidare și 3 infracțiuni prevăzute de Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Polițiștii efectuează cercetări și în dosare penale privind comiterea a 3 infracțiuni de luare de mită, 4 infracțiuni de dare de mită, o infracțiune de abuz în serviciu, o infracțiune de complicitate la abuz în serviciu și o neglijență în serviciu.

Totodată, polițiștii au întocmit dosare penale și pentru infracțiuni prevăzute de Legea  privind finanțele publice locale şi legile privind spălarea banilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS