15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul, reunit în ședință informală. Adoptarea monedei euro și aderarea la Schengen - principalele teme ale sedinței

Guvernul, reunit în ședință informală. Adoptarea monedei euro și aderarea la Schengen – principalele teme ale sedinței

Ministrii Guvernului Ciolos s-au reunit sambata dimineata pentru o sedinta informala care are loc la o vila din nordul Capitalei, anunta Digi 24. Principalele teme ale sedintei sunt aderarea Romaniei la spatiul Schengen, adoptarea monedei euro si preluarea, de catre Romania, a  presedintiei Consiliului Uniunii Europene. Presa nu are acces la sedinta informala de sambata.

„Romania a facut eforturile pentru a indeplini criteriile de aderare la Schengen si nu cred ca se pune problema sa ne milogim atunci cand ne sustinem punctul de vedere. (…) Romania a sugerat de mai multa vreme o aderare in trepte la spatiul Schengen. O prima aderare la spatiul aerian, care poate sa se faca chiar si in conditiile actuale de dificultate pentru frontierele terestre, ceea ce ar creste increderea in faptul ca Romania poate sa isi asume responsabilitatile de membru al spatiului Schengen”, declara premierul Dacian Ciolos inaintea summitului informal al UE de la Bruxelles, consacrat problemei imigratiei ilegale.

Dacian Ciolos a mai afirmat tunci ca integrarea tarii noastre in spatiul de libera circulatie ramane in continuare un obiectiv important, chiar daca viitorul Schengen e pus sub semnul intrebarii de criza refugiatilor.

De asemenea, un alt subiect important este adoptarea monedei euro de catre Romania. Termenul initial era stabilit pentru 2019, insa aceasta data va fi amanata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS