10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViorel Hrebenciuc, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă

Viorel Hrebenciuc, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc s-a prezentat joi dimineață la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unde a fost anunțat că pe numele lui a fost începută urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, în formă continuată.

Dosarul a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în urma unei plângeri depuse, conform unor surse judiciare, de omul de afaceri Ioan Niculae. Acesta l-a reclamat pe Hrebenciuc că ar fi făcut declarații false în dosarul „Mită la PSD” privind finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană.

În martie 2015, Viorel Hrebenciuc declara la Curtea de Apel București, unde a fost audiat în calitate de martor în dosarul „Mită la PSD”, că de finanțarea campaniei electorale s-au ocupat Mircea Geoană și apropiații acestuia, Ionuț Costea și Ion Bazac.

În dosarul „Mită la PSD”, Ioan Niculae a fost condamnat în aprilie 2015 la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit 3 ani închisoare cu executare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS