22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel puţin 13 răniţi în incendiul din Clubul Colectiv au fost ucişi de bacteriile din spital

Cel puţin 13 răniţi în incendiul din Clubul Colectiv au fost ucişi de bacteriile din spital

Cel puţin 13 răniţi în incendiul din Clubul Colectiv, internaţi în 4 spitale din Capitală, au murit din cauza unor bacterii extrem de agresive. O arată datele din dosarele lor medicale, pe care chiar medicii le-au dat jurnalistului Cătălin Tolontan. Informaţiile au fost publicate de Ziua Mondială a Sănătăţii pentru a trage un semnal de alarmă despre condiţiile din spitalele românesti.
Medici de la Spitalul de Arşi, Spitalul Universitar de Urgenţă şi Sfantul Pantelimon şi Sfântul Ioan le-au dat jurnaliştilor copii după dosarele medicale ale unor pacienţi care au murit după prima săptămână de spitalizare, având o infecţie generalizată, septicemie.
Este vorba despre 13 pacienţi infectaţi cu mai multe bacterii extrem de agresive, unul dintre ei avea chiar şapte bacterii. În mai multe dosare apare acinetobacter şi chiar o formă rară rezistentă la orice antibiotic existent.
Analizele indică cu claritate faptul că aceste infecții au apărut în spitale, de unde de altfel și provin bacteriile. Cei mai mulți dintre pacienți au fost contaminați în sânge cu mai multe bacterii. Răniții au murit în stare de septicemie fie în țară, fie în străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS