21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul ministru Cristian David, la ÎCCJ

Fostul ministru Cristian David, la ÎCCJ

Fostul ministru de Interne, Cristian David, a fost audiat, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care este judecat pentru că ar fi primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de Buzău în favoarea unei persoane care revendica un teren.

Fostul ministru Cristian David este acuzat că ar fi primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de atunci al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în vederea stabilirii dreptului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de către Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

Cristian David a susţinut, marţi, în faţa instanţei că „rechizitoriul DNA nu este bazat pe fapte, ci pe interpretări şi că acuzaţiile nu sunt susţinute de probe”, potrivit Mediafax.

Fostul ministru a fost arestat preventiv în acest dosar între 22 ianuarie şi 20 martie. În acelaşi caz, mai sunt judecaţi Cristinel Bîgiu, prefect al judeţului Buzău, pentru spălarea banilor şi Valeriu Roger Niţescu, şeful de cabinet al lui David, acuzat de trafic de influenţă, spălarea banilor şi complicitate la luare de mită. În acelaşi dosar, anchetatorii l-au trimis în judecată şi pe Gheorghe Doloiu pentru spălarea banilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS