6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCornel Patrichi a murit

Cornel Patrichi a murit

Fostul coregraf Cornel Patrichi a murit în această după-amiază în locuinţa lui din Bucureşti, în urma unei boli grave care l-a macinat în ultimele luni, informează ProTv.

Cornel Patrichi este un foarte cunoscut dansator şi coreograf român, care a apărut în mai multe spectacole de televiziune şi filme. S-a născut la Bucureşti pe dată de 1 aprilie 1944, în zodia berbecului. A absolvit Liceul de Coregrafie în 1962, fiind angajat, în acelaşi an, balerin la Teatrul „Constantin Tănase„, unde a apărut înrevistaCărăbuş”. Primul sau salariu a fost de 660 de lei. În anul 1970 s-a angajat la Teatrul „Fantasio”. La vârstă de 26 de ani a primit derogare fie maistru, devenind astfel şi coreograf. A dansat 8 ani pe scenă acelui teatru, dar în paralel, şi pentru televiziune şi în filme.

Momentul sau de glorie în televiziune a avut loc în 1973 cu un spectacol de estradă, regizat de Alexandru Bocăneţ. Vreme de câţiva ani a lucrat cu regizorul Valeriu Lazarov la nişte coregrafii pentru televiziune, şi la un film cu el şi cu Salome, cântăreaţa care câştigase concursul de „Euroviziune” din acel an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS