21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCetăţeni sirieni depistaţi cu şedere ilegală în Dolj

Cetăţeni sirieni depistaţi cu şedere ilegală în Dolj

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Dolj au depistat, în data de 29 martie a.c., cu şedere ilegală, doi bărbaţi în vârstă de 31 şi respectiv 24 de ani, din Siria, în cadrul unor acţiuni de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că persoanele în cauză au intrat în România în baza Regulamentului C.E. 539/2001, beneficiind de maximum 90 de zile de şedere în decursul a oricărei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere pe teritoriul României, fiind posesori ai unor documente de şedere temporare emise de un stat al Uniunii Europene. La expirarea dreptului de şedere aceştia nu au părăsit teritoriul ţării noastre. Având în vedere cele constatate, poliţiştii de la Imigrări au emis pe numele cetăţenilor străini comunicări în vederea părăsirii teritoriului României în termen de trei zile, în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002, privind regimul juridic al străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Serviciul pentru Imigrări Dolj va continua activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor, cooperând cu toate instituţiile abilitate în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre.
Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări Dolj, din strada Amaradia nr. 32-34, la numarul de tel. 0251/407500, interior 20317, 20323, 20265, sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS