11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLuna aprilie începe cu vreme frumoasă

Luna aprilie începe cu vreme frumoasă

Luna aprilie va debuta cu o zi deosebit de caldă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 şi 27 de grade, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Vineri, luna aprilie va debuta cu o zi deosebit de caldă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 şi 27 de grade. Va predomina un aspect frumos al vremii, cu cer variabil în regiunile nordice, senin în restul ţării şi vânt slab şi moderat. Seara şi noaptea, cerul se va înnora temporar în nord, în centru şi în nord-est şi va ploua local, în special în zona Carpaţilor Orientali, unde pe crestele mai înalte pot apărea şi precipitaţii mixte. Ploile, mai ales cu caracter de aversă, pot fi însoţite trecător de descărcări electrice. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, urmând să atingă viteze mai mari la munte, în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea. Temperaturile minime, mai scăzute decât în nopţile precedente – în regiunile nordice, unde vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei şi mult mai ridicate decât acestea, în restul teritoriului, vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între 3 şi 13 grade.

La munte, prima zi a lunii aprilie va debuta cu o vreme frumoasă şi deosebit de caldă. Ziua, cerul va fi variabil în masivele nordice şi mai mult senin în restul zonelor montane. Seara şi noaptea, cerul se va înnora temporar şi va ploua local, în special în zona Carpaţilor Orientali, unde pe crestele mai înalte pot apărea şi precipitaţii mixte. Ploile, mai ales cu caracter de aversă, pot fi însoţite trecător de descărcări electrice. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a zonei montane, urmând să atingă viteze mai mari pe creste. Valorile minime vor fi mai scăzute decât în nopţile precedente.

Sâmbătă, vremea se va răci faţă de intervalul precedent, aşa încât în majoritatea zonelor regimul termic se va apropia de cel specific acestei perioade din an. Răcirea va fi mai accentuată în jumătatea de nord-est a ţării. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări trecătoare, îndeosebi după-amiaza şi seara, mai ales în zonele montane şi submontane din Muntenia şi Oltenia, unde doar izolat vor fi posibile averse slabe de ploaie. În cursul zilei, vântul va prezenta intensificări în regiunile extracarpatice şi pe crestele montane.Temperaturile maxime vor avea valori de la 10…11 grade în jumătatea nordică a Moldovei, până în jur de 23 de grade în vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 0 şi 10 grade, mai coborâte în depresiuni spre -5…-4 grade. Spre sfârşitul intervalului, izolat în nordul Moldovei, nordul şi estul Transilvaniei, se va produce brumă, iar în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

În zona montană, vremea se va răci faţă de intervalul precedent, răcirea fiind mai accentuată în Carpaţii Orientali. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări trecătoare, îndeosebi după-amiaza şi seara în masivele sudice, unde doar izolat vor fi posibile averse slabe de ploaie. În cursul zilei, vântul va prezenta intensificări, cu precădere pe creste. Spre sfârşitul intervalului, izolat pe vâi şi în depresiuni se va produce brumă şi vor fi condiţii de ceaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS