21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeorge Orbean nu a fost validat de plen ca preşedinte-director general al TVR

George Orbean nu a fost validat de plen ca preşedinte-director general al TVR

Propunerea noului Consiliu de Administraţie al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general, George Orbean, nominalizat de Guvern, nu a fost validat, astăzi, de plenul reunit din cauza lipsei de cvorum, scrie Mediafax.
Senatorul Marius Oprea a anunțat de la tribuna Parlamentului că au fost prezenţi 199 de parlamentari, întregistrându-se 189 de voturi exprimate, 4 anulate, 130 de voturi ”pentru”, 55 ”împotrivă”.
„BP au constatat că în sala de plen nu a fost întrunită majoritatea legală pentru alegerea preşedintelui-director general”, a spus Marius Oprea.
Valeriu Zgonea a anunţat că marţi la ora 18.00 va fi reluată procedura.
Parlamentarii s-au întrunit la ora 10,30 pentru a vota şeful TVR, în condiţiile în care doar 147 de deputaţi şi senatori şi-au înregistrat prezenţa. După o pauză de consultări în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a încercat să-l convingă pe premierul Dacian Cioloş să emită o OUG care să permită numirea unui şef interimar al televiziunii publice, cvorumul a fost asigurat la limită, prin prezenţa a 274 de deputaţi şi senatori în plen – numărul necesar fiind 272 de aleşi. Parlamentarii au votat cu bile, dar s-au înregistrat 189 de voturi exprimate.
PNL a acuzat PSD de boicot, social-democraţii fiind nemulţumiţi de nominalizarea reprezentantului Guvernului, George Orbean, ca preşedinte-director general de către noul CA în defavoarea Irinei Radu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS