16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcţiuni ale pompierilor mehedinţeni

Acţiuni ale pompierilor mehedinţeni

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest week-end, la două accidente rutiere, pentru stingerea unui incendiu, pentru transportul unor persoane supraponderale, pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor şi la 43 urgenţe medicale.

În data de 18 martie, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin s-a deplasat cu o ambulanţă S.M.U.R.D., la un accident rutier produs pe D.N. 6. În urma accidentului a rezultat o victimă căreia i-a fost acordată primul ajutor calificat de către echipajul S.M.U.R.D. şi care a fost predată echipajul S.A.J., ulterior fiind trasportată la U.P.U. Dr. Tr. Severin.

Pe 19 martie, echipajele de pompieri au intervenit pentru transportul unei persoane cu afecţiuni medicale din locuinţă la echipajul SAJ, în municipiul Orşova, pentru asigurarea măsurilor P.S.I. la activităţile cu public numeros, desfăşurate la Palatul Cultural în municipiul  Dr. Tr. Severin, dar şi la un accident rutier produs pe DJ 606, pe raza localităţii Bălăciţa, unde au acordat asistenţă medicală victimei accidentului până la sosirea echipajului SAJ.

Ieri, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin s-a deplasat cu o autospecială de intervenţie, în municipiul Dr. Tr. Severin, pentru transportul unei persoane supraponderale cu afecţiuni medicale, din locuinţă la echipajul SAJ.

Tot ieri, pompierii din cadrul Pichetului de Pompieri Strehaia s-au deplasat cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă cu modul de descarcerare şi o ambulanţă S.M.U.R.D. la un accident rutier, pe D.N. 6, pe raza comunei Butoieşti. La sosirea gărzii de intervenţie s-a constatat că, autoturismul se afla răsturnat pe plafon în afara părţii carosabile. S-au asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la autoturism. Victima a primit îngrijiri medicale şi a fost transportată la UPU Dr.Tr.Severin.

De asemenea, două echipaje de pompieri ale Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin, au intervenit aseară pentru asanarea unei grenade de mână defensivă,  găsită  în municipiul Dr. Tr. Severin şi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Pentru prima intervenţie, s-a procedat la ridicarea, transportul şi depozitarea în condiţii de siguranţă în depozitul special amenajat a grenadei identificate, iar la a doua intervenţie s-a procedat la stingerea incendiului în urma căruia au ars compartimentul motor şi instalaţia electrică aferentă autoturismului.
Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la 43 urgenţe medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS