24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDe la începutul lunii, aproape 200 de persoane sunt supravegheate judiciar

De la începutul lunii, aproape 200 de persoane sunt supravegheate judiciar

În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 191 de persoane şi au fost înregistrate 23 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

În perioada  1 – 18 martie, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 191 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 52 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, faţă de 138 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar şi faţă de una, pusă sun control judiciar pe cauţiune.

În această perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 23 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri, ca urmare a încălcării obligaţiilor, comiterea unor noi infracţiuni, condamnării în cauzele respective ori în alte dosare

Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită cu arestarea preventivă (în 9 cazuri), cu executarea pedepsei închisorii (în 4 cazuri), cu măsura arestării la domiciliu (în 2 cazuri), cu condamnarea cu suspendare (în 3 cazuri), cu măsura educativă a internării într-un centru de detenție (un caz). De asemenea, în 2 cazuri, arestul la domiciliu a fost înlocuit cu condamnare cu suspendare, iar în altul cu executarea pedepsei închisorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS