24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Educației vrea să înlocuiască programul „Cornul şi laptele” cu o masă caldă

Ministrul Educației vrea să înlocuiască programul „Cornul şi laptele” cu o masă caldă

Ministerul Educaţiei se gândește să înlocuiască programul „Cornul şi laptele” cu o masă caldă. Se caută soluții, a declarat ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

Oficialul a adăugat că Ministerul ar trebui să găsească resurse bugetare, astfel încât elevii din învățământul preuniversitar să primească la școală o masă caldă, în loc de corn și lapte.

„Părerea mea este că mesajul pe care l-am trimis în urmă cu o lună…două, că ne preocupă o masă caldă pentru copii, asociat cu „Şcoala după Şcoală” este adevărat, este puternic, încercăm să căutăm resurse pentru că ne trebuiesc resurse consistente ca să trecem de la ce avem acum „Cornul şi laptele” la o masă caldă. Atunci când vom reuşi să găsim resurse, sper eu că o parte bună din ele din fonduri structurale să anunţăm. Copiii pot primi pachetele pregătite, să fie transportate de o firmă care duce aşa ceva cu toate testările potrivite, cu tot ce trebuie şi ne gândim până la urmă şi la efectul pe care l-ar avea asupra copiilor noştri”, a spus Adrian Curaj.

Ministrul a amintit că tot mai mulți copii au ajuns în ultima vreme la spital cu suspiciuni de toxiinfecție alimentară, după ce au consumat la școală lapte. Miercuri, 19  elevi din judeţul Buzău  au fost transportaţi de la școală la spitalul din Râmnicu Sărat cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, după ce li s-a făcut rău la ore. Ministrul a spus că îl „preocupă real faptul că sunt din ce în ce mai multe cazuri”.

„Discutăm cu colegii de la Ministerul Sănătăţii şi de la Ministerul Agriculturii despre ce se întâmplă în legătură cu produsele şi analizele făcute. Trebuie să ne uităm atent de unde găsim resurse ca să facem o schimbare nu imediată dar o schimbare reală şi predictibilă a programului înspre masă caldă”, a mai precizat ministrul Educației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS