14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSituaţia românilor răniţi în accidentul rutier produs în Turcia

Situaţia românilor răniţi în accidentul rutier produs în Turcia

Ministerul Afacerilor Externe a transmis ultimele informaţii referitoare la accidentul produs la data de 14 martie 2016 pe teritoriul Turciei.

În cursul zilei de 16 martie 2016, la cererea echipei consulare, cei doi cetăţeni români internaţi în spitalul de stat din Manavgat au fost transferaţi într-un spital privat din Antalya pentru efectuarea de investigaţii medicale suplimentare. Totodată, echipa consulară mobilă a efectuat vizite pentru a se interesa de starea de sănătate a tuturor celor patru cetăţeni care mai sunt în prezent spitalizaţi pe teritoriul Turciei. Aceştia vor rămâne în cadrul unităţilor spitaliceşti până când echipa medicală va stabili că vor putea fi transportaţi cu avionul în condiţii de siguranţă. La solicitarea Centralei MAE, consulul onorific român în Antalya va menţine permanent legătura cu unităţile spitaliceşti pentru a urmări cu prioritate evoluţia stării de sănătate a cetăţenilor români.

Dintre cele 10 persoane care au fost externate, doi cetăţeni români, însoţiţi de doi membri de familie – care li s-au alăturat după accident –  au părăsit teritoriul Turciei cu o cursă aeriană la data de 16 martie 2016. Ceilalţi opt cetăţeni români vor pleca din Antalya spre România în cursul zilei de astăzi.

Repatrierea  celor doi cetăţeni români decedaţi va avea loc  în perioada imediat următoare, echipa consulară efectuând toate formalităţile legale în acest sens.

Echipa consulară mobilă menţine în permanenţă legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu echipa de medici pentru a se asigura de toate demersurile necesare în vederea repatrierii tuturor cetăţenilor români.
Celula de criză îşi continuă activitatea, fiind în legătură cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, cu ataşatul de interne la Ankara, precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific al  României în Antalya.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS