11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞomaj tehnic la Sucursala Electrocentrale Işalniţa

Şomaj tehnic la Sucursala Electrocentrale Işalniţa

Peste jumătate din salariații Sucursalei Electrocentrale Işalniţa vor intra în șomaj tehnic, după ce CE Oltenia a luat decizia de a-i opri activitatea până la sfârşitul lunii iunie a acestui an. Motivul este acela că în Sistemul Energetic Naţional nu este nevoie de energia produsă la termocentrala din Bănie.
Directorul Diviziei Energetice, Ionel Ilie, a explicat că grupurile energetice ale termocentralei vor fi repuse în funcţiune doar dacă va exista cerere de energie. În tot acest timp, mai bine de jumătate din salariaţi vor intra în şomaj tehnic. Vor pleca acasă cu 75% din salariu şi salariaţi de la termocentralele din Gorj, însă pe perioade mai scurte şi în număr mai mic. Termocentrala Işalniţa este deja oprită de circa o săptămână.

Directorul Diviziei Energetice de la Sucursala Electrocentrale Ișalnița, Ionel Ilie, a declarat pentru GdS că vor intra în șomaj tehnic prin rotație angajații grupului din luna martie, câte cinci zile  fiecare.

Potrivit programului stabilit de conducerea CEO urmează să intre în șomaj tehnic 370 de angajați de la Sucursala Electrocentrale Ișalnița și 270 de angajați de la Sucursala Electrocentrale Termo Craiova 2.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS