24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloş le-a transmis deputaţilor că numirea prefecţilor este de competenţa exclusivă a Guvernului

Cioloş le-a transmis deputaţilor că numirea prefecţilor este de competenţa exclusivă a Guvernului

Numirea prefecţilor şi a subprefecţiilor, precum şi criteriile de desemnare, sunt probleme de competenţa exclusivă a Guvernului, le-a transmis luni premierul Dacian Cioloş deputaţilor, cu ocazia dezbaterii pe această temă la care a fost invitat la solicitarea ALDE, scrie Mediafax.

”Văzând titlul acestei dezbateri, am ezitat să vin în faţa dumneavoastră astăzi”, şi-a început primul-ministru discursul.

El a invocat articolul 206 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, potrivit căruia în acest for se desfăşoară dezbateri politice cu participarea prim-ministrului ”pe probleme de interes major pentru viaţa politică, economică şi socială”.

Cioloş a subliniat că schimbarea prefecţilor nu se încadrează la această categorie, ci constituie ”o problemă administrativă a Guvernului potrivit legislaţiei actuale”, fiind de ”competenţa exclusivă” a Executivului. ”Nu înţeleg să detaliez de la caz la caz”, a mai afirmat el în plenul Camerei Deputaţilor, adăugând că prefecţii şi subprefecţii sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu.

Declaraţiile au venit după ce, în intervenţia sa, copreşedintele ALDE Daniel Constantin a acuzat faptul că modul de acţiune a Guvernului contrazice ”ideea de tehnocraţie”, iar evaluarea în baza căreia au fost făcute schimbările ar trebui să fie publică.

El a criticat faptul că în locul celor demişi au fost numiţi foşti şi actuali membri sau apropiaţi ai PDL-PNL.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS