9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArgeș: Doi copii cu probleme digestive au fost transferați la București; 37 sunt internați în spitalele din județ

Argeș: Doi copii cu probleme digestive au fost transferați la București; 37 sunt internați în spitalele din județ

Doi copii cu probleme digestive au fost transferați în ultimele 24 de ore de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Spitalul Matei Balș din București, au anunțat sâmbătă reprezentanții Instituției Prefectului Argeș, citați de Agerpres.  Unul dintre pacienți, în vârstă de 10 luni, a fost diagnosticat cu sindrom de vărsături și boală diareică acută, iar celălalt, în vârstă de un an, cu enterocolită cu germeni neprecizați.

În spitalele din județul Argeș sunt internați sâmbătă 37 de copii care prezintă scaune diareice, cu unul mai puțin decât în urmă cu o zi. Dintre cei 37 de copii internați la unități medicale din Argeș, 30 sunt mai mici de doi ani. La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 25 de copii, dintre care 19 mai mici de doi ani, iar alți doi copii, dintre care unul mai mic de doi ani, la Spitalul Județean de Urgență. La secția de pediatrie a Spitalului Municipal Câmpulung Muscel sunt nouă copii, toți având mai puțin de doi ani, iar la Spitalul Municipal Curtea de Argeș un copil mai mic de doi ani.

Prefectul Cristian Soare a anunțat, pe 25 februarie, că instituția pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situația copiilor internați în Argeș. „Având în vedere că nu există o comunicare bună din partea DSP și a Spitalului de Pediatrie cu privire la situația copiilor internați în Argeș, cât și în București, începând de mâine Instituția Prefectului va da comunicate de presă zilnic cu privire la situația copiilor internați la Spitalul de Pediatrie și la celelalte spitale în Argeș”, a spus prefectul județului Argeș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS