3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate17 migranți au încercat să intre în Bulgaria ascunși într-un camion înmatriculat în România

17 migranți au încercat să intre în Bulgaria ascunși într-un camion înmatriculat în România

29 de migranți ilegali au fost reținuți la frontiera cu Turcia. 17 dintre ei au fost depistați într-un camion înmatriculat în România. Totul a avut loc la punctul de trecere Lesevo, informează agenţia de presă bulgara, citată de b1.ro. Cei 17 migranți din camionul românesc, care nu aveau asupra lor acte de identitate, au declarat că sunt cetățeni sirieni. Ei sunt reținuți acum la secția de poliție din Elhovo, sudul Bulgariei.
Potrivit aceleiaşi surse, autoritățile au efectuat un test cu detectorul de gaze în interiorul camionului, rezultatele indicând valori ridicate de dioxid de carbon – de unde rezultă că migranţii erau transportaţi într-o înghesuială cruntă. Șoferul care îi transporta a fost arestat pentru 72 de ore.
Joi, poliția de frontieră a anunțat reținerea, la același punct de trecere a graniței, a 43 de migranți ilegali ascunși într-un tren de marfă intrat în cursul nopții din Turcia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS