3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO viaţă în culori şi forme

O viaţă în culori şi forme

A expus în America, Italia, dar și pe meleaguri oltenești, căci în acest colț din România a văzut lumina zilei. Versurile, proza și culorile au fost uneltele pe care Cătălina Cristiana Geodescu le-a folosit întotdeauna pentru a-și exprima gândurile, sentimentele.
În fața șevaletului, în fața colii de hârtie, ideile au prins întotdeauna contur. Totul a început în copilărie, atunci când își urmărea mama, care avea aceleași pasiuni: poezia și pictura.
Fascinația culorilor, a cuvintelor adunate în versuri au cucerit-o pe copila de atunci. Nu a mai fost nevoie decât de un pas până când a devenit un artist în toată regula. Au urmat ani de studii libere de artă, dar și „răbdare, multă muncă, perseverență“, după cum declară Cătălina Cristiana Geodescu, până când culorile au conturat imagini dragi sufletului său. Cu fiecare pictură realizată s-a născut satisfacția, împlinirea, convingerea că drumul ales este unul bun.
În fața pânzei, Cătălina Cristiana Geodescu declară sincer că nu vede decât „posibilitatea de a lucra“, o altă provocare, pentru ca la sfârșit să-și facă loc „satisfacția lucrului creat, realizat…“.
Florile, natura, trăirile personale îi sunt întotdeauna surse de inspirație, tot astfel cum jocul culorilor, al cuvintelor adunate în rime sau în fraze sunt lucrurile care îi sunt indispensabile.
Dacă versurile și prozele sale au apărut în diferite publicații, picturile au trecut granițele României și au ajuns la New York sau Florența pentru a încânta și cuceri inimile iubitorilor de cultură. Cu modestia caracteristică, artista declară că „lucrările i-au fost bine primite“, trezind admirație, apreciere.
Așa s-a întâmplat și în 2007, dar și în 2009, când lucrările Cătălinei Cristiana Geodescu au fost expuse la Bienala Internațională de Artă Contemporană de la Florența, din Italia, sau când, în 2011, trei lucrări purtând semnătura artistei din Râmnicu Vâlcea au încântat iubitorii de artă de la New York.
50 de opere, pictură în ulei, au fost expuse și pe simezele Galeriei ARTA din Craiova, în luna februarie, pentru ca pe viitor alți ochi să admire jocul culorilor, să se bucure de varietatea de forme.
Artistul privește mereu cu atenție fiecare reacție, fiecare gest al celui ce se oprește astăzi pentru o clipă să guste din frumusețile artei surprinse în lucrarea sa. Își ia energia necesară și merge din nou în fața pânzei albe. Pensula se cufundă din nou în ulei și se prinde iar în jocul culorilor pentru ca o altă lucrare să capete contur spre mulțumirea creatorului și a iubitorului de frumos.

Spicuiri dintr-un CV

Cătălina Cristiana Geodescu s-a născut pe meleaguri vâlcene, la 24 februarie 1968. Este licenţiată în Drept (2004) şi are studii libere de artă. A fost membră, o perioadă, a Cenaclului „Constantin Brâncuşi“ din Craiova şi, între 1998 şi 2002, a Asociaţiei Artiştilor Plastici Bucureşti. Cătălina Cristiana Geodescu expune încă din 1983, deschizând câteva expoziţii personale în judeţul Vâlcea şi participând cu lucrări la numeroase expoziţii de grup la Bucureşti, Craiova, Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS