24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniversitatea Bucureşti: Solicitarea de retragere a titlului de doctor a lui Ponta se sprijină pe dovezi incontestabile

Universitatea Bucureşti: Solicitarea de retragere a titlului de doctor a lui Ponta se sprijină pe dovezi incontestabile

Reprezentanţii Universităţii Bucureşti (UB) au declarat, astăzi, că „solicitarea de retragere a titlului de doctor a lui Victor Ponta se sprijină pe dovezi incontestabile”, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat, „în Consiliul de Administraţie din data de 2 martie 2016 s-a discutat, între altele, despre postarea pe pagina de Facebook a d-lui Victor Viorel Ponta a unor remarci denigratoare la adresa conducerii Universităţii din Bucureşti, preluate şi difuzate în mass-media”.

Cu privire la acuzaţiile făcute de fostul premier, poziţia Universităţii Bucureşti este că „afirmaţia d-lui Victor Ponta că în mandatul 2012-2016, ca şi ulterior, Universitatea din Bucureşti ar fi avut o conducere „securistă” este calomnioasă. Falsitatea acestei afirmaţii poate fi dovedită fie şi numai prin accesarea, pe site-ul UB, a certificatelor CNSAS eliberate pentru membrii conducerii instituţiei”.

„La fel de nefondată este şi afirmaţia că echipa managerială a UB a fost impusă de către Preşedintele în exerciţiu în 2012, dl. Traian Băsescu”, se arată în acelaşi comunicat.
Reprezentanţii UB susţin că „decizia Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti referitoare plagiatul din teza de doctorat a d-lui Victor Ponta a fost tranşantă şi lipsită de echivoc, bazată pe identificarea unui larg material probatoriu. Solicitarea de retragere şi de anulare a titlului şi a diplomei obţinute în mod fraudulos de către dl. Victor Ponta este firească şi se sprijină pe dovezi incontestabile”.

Fostul premier Victor Ponta susţinea, marţi, după decizia Universităţii Bucureşti de a retrimite Ministerului Educaţiei cererea de retragere a titlului de doctor, că la conducerea acestei instituţii s-ar afla „securişti impuşi de Băsescu”, care se ocupă doar de teza lui, fiind dirijaţi politic.

„În anii ’50 comuniştii veniţi la conducerea Universităţii din Bucureşti dădeau afară oamenii pe criterii strict politice! În 2011 câţiva securişti au fost impuşi de Băsescu la conducerea Universităţii şi de atunci fac acelaşi lucru – decizii pe criterii strict politice! (de 4 ani se ocupă doar de teza mea începută în 1999 şi finalizată în 2003, cu un subiect „Curtea Penală Internaţională” pe care doar eu l-am tratat în acei ani. Au făcut o Comisie doar pentru mine şi cer retragerea unui titlu obţinut legal doar pentru mine). Nu mă consolează faptul că voi câştiga iar în justiţie (aşa cum am mai câştigat deja până acum)!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS