12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRaluca Prună: Sper ca în două luni legea de modificare a structurii DIICOT să fie pe masa Guvernului - FOTO

Raluca Prună: Sper ca în două luni legea de modificare a structurii DIICOT să fie pe masa Guvernului – FOTO

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, la şedinţa de bilanţ a activităţii DIICOT pe anl 2015, că speră “ca în două luni legea de modificare a structurii DIICOT să fie pe masa Guvernului”, potrivit Mediafax.

“Este adevărat că se lucrează la un proiect de lege care să facă din DIICOT ceea ce DIICOT trebuie să fie, şi anume o structură specializată în parchet, organizată în mod similar cu DNA care este a doua structură specializată din cadrul Ministerului Public. Suntem destul de înaintaţi cu această lege, sper ca în două luni cel mai târziu, să putem pune pe masa Guvernului această lege”, a declarat ministrul Justiţiei la bilanţul DIICOT.

Potrivit modificărilor menţionate în proiectul de lege, DIICOT ar urma să beneficieze de aceleaşi resurse ca DNA. “Legea aduce nou o mai bună dotare dacă pot să spun aşa a DIICOT cu ceea ce trebuie să aibă o asemena structură de parchet: poliţia judiciară. Se menţionează în proiectul de lege că trebuie să avem un corp de poliţie judiciară care să fie la dispoziţia procurorului, similar cu corpul de poliţie judiciară care se află la dispoziţia procurorilor din DNA. Şi acest lucru este pentru mine o prioritate. Vă asigur de întreaga mea determinare şi susţinere pentru ca într-un termen cât mai scurt, transferul unui corp de poliţie judiciară în cadrul DIICOT să devină efectiv”, a precizat Raluca Prună.
Declaraţiile ministrului Justiţiei legate de reorganizarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au fost făcute în contextul în care, procurorul şef DIICOT, Daniel Horodniceanu a precizat, la prezentarea raportului de activitate pe anul 2015, că prioritatea anului în curs este modificarea legislaţiei care stă la baza funcţionarii instituţiei.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS