6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Justiţiei a transmis către CSM propunerea de reînvestire a lui Kovesi în funcția de șef al DNA

Ministrul Justiţiei a transmis către CSM propunerea de reînvestire a lui Kovesi în funcția de șef al DNA

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis către Consiliul Superior al Magistraturii propunerea de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al CSM, Dana Pantazi, a confirmat astăzi, că propunerea ministrului Justiției pentru reînvestirea șefului DNA a fost înregistrată, fiind primită în data de 29 februarie. Secția pentru procurori a CSM urmează să stabilească un calendar în vederea avizării propunerii înaintate de către ministrul Raluca Prună.
În 25 februarie, Raluca Prună spunea că înțelege să își asume funcția pe care o are și să aplice dispozițiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. „Ca ministru al Justiției, înțeleg să iau act de performanța susținută a DNA, să-mi asum funcția pe care o am și să aplic dispozițiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului șef al DNA”, declara Raluca Prună la prezentarea bilanțului DNA pe anul 2015.
La finalul evenimentului Prună a explicat că a așteptat să facă acest anunț la bilanțul DNA astfel încât să-și întemeieze propunerea de reînvestire. „Voi demara imediat (propunerea — n.r.). Voi trimite, așa cum se cuvine, o scrisoare la CSM”.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS