16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Administraţia Naţională de meteorologie a transmis o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 29  februarie – 13 martie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, vremea va fi caldă în primele două zilei ale intervalului, când media regională a maximelor termice va fi de 14…16 grade, iar cea a minimelor de 6…7 grade. Ulterior, temperatura va fi în scădere, astfel că în data de 4 martie media valorilor maxime va fi de 8…9 grade, iar a celor minime se va situa în jur de 1 grad. Spre finalul primei săptămâni de prognoză se va încălzi din nou, astfel, media valorilor diurne va fi de 15…16 grade, iar a celor nocturne de 3…5 grade. După data de 9 martie, temperatura va scădea şi se va apropia de normalul termic al perioadei.Vor fi ploi temporare, în noaptea de luni spre marţi (29 februarie/1martie) şi în jurul datei de 4
data de 9 martie,  temperatura va scădea şi se va apropia de normalul termic al perioadei.

La munte, intervalul va debuta cu o vreme caldă pentru această dată, însă vremea se va răci treptat, iar în intervalul 2 – 4 martie valorile termice se vor apropia de normele climatologice, respectiv medii ale temperaturilor maxime de numai 1…2 grade şi ale celor minime de -5….-3 grade.
După acest interval, temperatura va creşte uşor, media valorilor diurne urmând să fie de 4…6 grade, iar a celor nocturne de -3…-1 grad.  Temporar vor fi precipitaţii, pe arii mai extinse şi posibil mai însemnate cantitativ, în noaptea de luni spre marţi (29 februarie/1martie), în jurul datei de 4 martie, dar şi în a doua săptămână de prognoză. În primele două zile vor fi mai ales ploi, apoi precipitaţiile vor fi mixte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS