5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDupă premiera de la Londra cu „Cosi fan tutte“ - Andreea Soare, succes răsunător şi la Bucureşti

După premiera de la Londra cu „Cosi fan tutte“ – Andreea Soare, succes răsunător şi la Bucureşti

Andreea Soare alături de iubitul ei din „Cosi fan tutte“, Guglielmo (baritonul Cătălin Ţoropoc) - (Foto: Facebook Andreea Soare)
Andreea Soare alături de iubitul ei din „Cosi fan tutte“, Guglielmo (baritonul Cătălin Ţoropoc) – (Foto: Facebook Andreea Soare)

Sâmbătă, 27 februarie, pe scena la Operei Naționale din București, a avut loc premiera spectacolului operei bufe „Così fan tutte“ („Așa fac toate“), de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia artistului britanic John Fulljames, regizor asociat al Royal Opera House „Covent Garden“ din Londra. Rolul principal, Fiordiligi, a fost interpretat de soprana Andreea Soare, originară din Râmnicu Vâlcea, stabilită la Paris şi care colaborează frecvent cu Opera Națională din capitala Franţei, Paris. Andreea Soare a fost invitata specială a premierei de la Bucureşti. Ea a interpretat acelaşi rol şi în spectacolul Operei Garsington din Londra de anul trecut, unde s-a bucurat de aprecieri deosebite, spectacolul din capitala Marii Britanii jucându-se cu casa închisă. De altfel, premiera de la Bucureşti de sâmbătă seară de la Opera Naţională din Bucureşti este realizată în coproducţie cu Opera Garsington din Marea Britanie – instituție situată pe proprietatea Wormsley din Buckinghamshire, în apropiere de Londra, care organizează anual unul dintre festivalurile consacrate de operă din Europa. Această montare a operei la Bucureşti, „Cosi fan tutte“, care ar fi trebuit iniţial să fie în toamna anului trecut, este rezultatul unui tip de cooperare internațională între instituții din ce în ce mai des întâlnită la nivel mondial datorită oportunităților artistice și de producție pe care le oferă.

„M-aş bucura dacă aş cânta şi la Craiova!“

Premiera de la Bucureşti – în sală aflându-se diplomaţi străini, alţi iubitori ai operei – s-a bucurat de un succes răsunător, iar aplauzele prelungite la scenă deschisă, felicitările de după spectacol pe care le-a primit Andreea Soare au fost copleşitoare. În exclusivitate pentru GdS, Andreea Soare a punctat: „Sunt plecată de mulţi ani din România, am cântat pe mari scene, precum cele din Paris şi Londra, dar este prima mea reprezentaţie în faţa admirabilului public meloman bucureştean, cunoscător al fenomenului. Rolul principal, Fiordiligi, l-am cântat anul trecut în premiera de la Londra a acestui minunat spectacol cu „Cosi fan tutte”. Am primit şi acolo aplauze, flori, felicitări, interviuri… Cele de acasă au însă altă semnificaţie, altă încărcătură… Şi o precizare: meritul succesului din această seară aparţine însă tuturor colegilor de la Opera Naţională din Bucureşti. Am fost ÎMPREUNĂ la înălţime. De ani vreau să „debutez” şi acasă şi iată că abia acum am reuşit. Nu din vina mea! M-aş bucura dacă aş putea ajunge şi pe scena Operei din Craiova, am avut deja un contact cu conducerea din Cetatea Băniei. Oltenilor mei de acasă, veniţi în această seară minunată la Bucureşti, le transmit întrega mea gratitudine… Mulţumesc tuturor celor care au fost în această seară alături de mine! Sunt emoţionată, dar bucuroasă pentru reuşita din Romania“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS