10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputatul Nicolae Păun află astăzi dacă va fi arestat

Deputatul Nicolae Păun află astăzi dacă va fi arestat

Deputatul Nicolae Păun află astăzi dacă va petrece următoarea lună după gratii. Procesul a avut loc ieri, însă judecătorii au cerut răgaz pentru această după amiază. Parlamentarul este acuzat de mai multe infracţiuni printre care spălare de bani, trafic de influenţă sau deturnare de fonduri, informează Realitatea.
Deputatul Nicolae Păun a fost reţinut, joi, de procurorii DNA pentru 24 de ore în dosarul în care este acuzat de spălare de bani, deturnare de fonduri, evaziune fiscală şi alte infracţiuni de corupţie.

Nicolae Păun, care este şi preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de ” folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată”.

Luni, Nicolae Păun, a fost înştiinţat de procurorii că ancheta în cazul său a fost extinsă, fiind acuzat de evaziune fiscală după ce, prin intermediul firmei SC Niky Scorpion Alcom SRL, ar fi cumpărat terenuri la preţ supraevaluat pentru ca astfel să fie majorate cheltuielile societăţii şi diminuat impozitul datorat statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS