24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCorneliu Gurin demisionează din funcţia de procuror general al Republicii Moldova

Corneliu Gurin demisionează din funcţia de procuror general al Republicii Moldova

Procurorul general al Republicii Moldova şi-a anunţat demisia astăzi, la o zi după ce Parlamentul a adoptat unele măsuri în vederea unei eficientizări a activităţii procuraturii, relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty în pagina electronică, citat de Mediafax.

Corneliu Gurin a declarat vineri, în faţa membrilor Parlamentului de la Chişinău, că va demisiona începând de pe 1 martie, cu aproape trei săptămâni înainte să-şi ducă la capăt mandatul de cinci ani. Parlamentarii moldoveni au adoptat joi o reformă prin care organismul de luptă împotriva corupţiei se uneşte cu o agenţie însărcinată cu cazuri speciale, în cadrul unei reforme judiciare promise de către Guvern. Aceste modificări, care urmează să intre în vigoare pe 1 august, limitează totodată puterea procurorului general, care nu va mai fi numit de către Parlament, ci de către preşedintele ţării.

Parlamentari din cadrul Partidului Socialiştilor (prorus) au părăsit sala, în semn de protest, în timpul votului de joi. Republica Moldova continuă să se confrunte cu o instabilitate politică, după ce peste un milion de dolari a „dispărut” din trei bănci, înaintea alegerilor parlamentare din noiembrie.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS