6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Sănătăţii cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Piteşti

Ministrul Sănătăţii cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Piteşti

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu solicită public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Piteşti sau demiterea acesteia de către autorităţile publice locale în a căror administrare şi responsabilitate se află această unitate spitalicească.

În cursul serii de miercuri, 24 februarie 2016, ministrul Sănătăţii s-a deplasat la Spitalul Marie Curie, pentru a verifică starea de sănătate a copilului de un an şi patru luni, internat, în această dupăamiază, după ce a fost transferat de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Din primele verificări efectuate, potrivit informării transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, situaţia acestui copil era cunoscută de personalul medical al Spitalului de Pediatrie Piteşti încă din dată de 13 februarie, când copilul a fost a adus de părinţi pentru consult de specialitate, acuzând febră şi scaune diareice. Cu această ocazie, în regim ambulatoriu, i s-a prescris tratament simptomatic. La data de 14.02.2016, copilul a fost transportat de părinţi la o clinică privată din Bucureşti, unde au fost efectuate o serie de analize.

La data de 21.02.2016, ora 8.30, copilul s-a prezentat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, unde a fost consultat şi i s-a pus diagnosticul de “enterocolită dizenteriformă şi rectoragii”. Pentru excluderea patologiei chirurgicale, copilul a fost îndrumat pentru consult de specialitate la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde a ajuns la ora 8.59, potrivit fişei pacientului de la Unitatea de Primiri Urgenţe a acestui Spital. Ca urmare a investigaţiilor derulate la această unitate spitalicească, a fost exclusă patologia chirurgicală, recomandându-i-se revenirea la Institutul Matei Balş, unde copilul era aşteptat în vederea internării. La ora 12.25, părinţii au transportat copilul la Spitalul Victor Babeş, unde s-a constatat, la camera de gardă, pacientul este echilibrat. După ce s-a efectuat o nouă serie de investigaţii, care au inclus coproculturi, examen coprocitologic, rotavirus absent, adenovirus absent, Salmonella absent, Shigella absent, i s-a recomandat tratament simptomatic şi revenire în caz de agravare, cu diagnosticul de Enterocolită acută.

La data de 23.02.2016, orele 22.18, părinţii s-au prezentat cu copilul la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului de Pediatrie Piteşti, unde pacientul a fost diagnosticat cu “boală diareică acută enteroinvazivă, cu Sindrom de Deshidratare Acut 5% şi sindrom febril asociat”.

Copilul a fost internat, iar în urma investigaţiilor s-au constatat semne de infecţie, deşi rezultatul coproculturilor s-a menţinut negativ.

Ieri, 24.02.2016, la ora 12.20, conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, a fost solicitat transferul la Spitalul Marie Curie Bucureşti, fără a se raporta cazul către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, în conformitate cu reglementările în vigoare.

În aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, pacientul a ajuns la Spitalul Marie Curie, unde a fost internat la Secţia de Nefrologie. Au fost recoltate analizele de sânge şi coproculturi, în urma cărora s-au evidenţiat criterii de diagnostic asociate Sindromului Hemolitic Uremic. Din coprocultură, în urmă testării, s-a pus pus în evidenţă prezenţa Verotoxinei secretate de o tulpină de Escherichia Coli.

Pacientului i s-au administrat soluţii de reechilibrare hidroelectrolitică, plasmă, masă trombocitară, în vederea instalării cateterului de dializă peritoneală. Starea pacientului este stabilă, însă prognosticul este rezervat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS