12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenatorii au votat pentru reținerea și arestarea preventivă a Doinei Tudor

Senatorii au votat pentru reținerea și arestarea preventivă a Doinei Tudor

Senatul a dat un aviz favorabil pentru reținerea și arestarea preventivă a senatoarei PNL Doina Tudor. Astfel, 61 de senatori au votat ”pentru”, iar 57 au votat ”împotrivă”.
Senatoarea liberală  este vizată în dosarul fostului vicepreşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, George Daniel Tudor. Procurorii DNA au solicitat încuviințarea reţinerii şi arestării preventive a acesteia pentru complicitate la luare de mită.
Procurorii susțin că Doina Tudor, în perioada martie-mai 2013, l-a ajutat pe George Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpat). În schimb, acesta, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, urma să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.
„Da, cinstită să fiu, mă așteptam și ați văzut și ce declarații am făcut în plen, nu am obligat colegii cu nimic, fiecare a votat cum a crezut sau cum, probabil, sunt indicațiile. (….) Mă așteptam și sunt pregătită, nu am niciun fel de problemă”, a declarat aceasta, după votul favorabil dat de Senat.
De asemenea, senatorii au votat și pentru urmărirea penală a fostului vicepremier Gabriel Oprea. în acest caz au fost 71 de voturi ”pentru” și 52 au votat ”împotrivă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS