21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii la o grupare infracţională specializată în evaziune fiscală. Prejudiciu de peste 21.000.000 de euro

Percheziţii la o grupare infracţională specializată în evaziune fiscală. Prejudiciu de peste 21.000.000 de euro

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurii D.I.I.C.O.T. S.T. Galați au destructurat o grupare infracţională care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 21.000.000 de euro, prin evaziune fiscală. 85 de persoane au fost conduse la audieri.

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. –  S.T. Galaţi efectuează 39 percheziţii domiciliare, la sediile unor societăți comerciale din județele Galați, Brăila, Vrancea și din municipiul București, în scopul destructurării unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracținii de evaziune fiscală.

Acțiunea este desfășurată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, al structurilor de combatere a criminalității organizate din Bacău și Constanța și al polițiștilor de la Inspectoratul de Poliție Județean Galați.

În fapt, din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi creat un circuit de societăți comerciale prin intermediul cărora ar fi emis facturi și documente contabile prin care se atesta în mod nereal, achiziționarea de mărfuri și servicii de alte 16 societăți comerciale controlate de aceștia.

Astfel, cei în cauză ar fi diminuat masa impozabilă, cu consecința imediată a diminuării taxelor și impozitelor datorate statului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 21.300.000 de euro.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații și Direcția Regională Antifraudă 2 Constanța.

La acțiune participă și jandarmi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS