5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGabriel Oprea poate fi urmărit penal

Gabriel Oprea poate fi urmărit penal

Gabriel Oprea poate fi urmărit penal.  Senatorii au aprobat în urmă cu puțin timp cererea DNA.Fostul ministru de interne este acuzat de procurori în dosarul fostului șef al Direcției de Informații și Protecție Internă, Gheorghe Nicolae. Mai exact, Gabriel Oprea ar fi fost de acord ca din banii acestui serviciu să fie cumpărat un autoturism de lux, marca Audi A8.

Mașina a fost folosită exclusiv de Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea le-a spus senatorilor că este nevinovat și le-a cerut să voteze împotriva urmăririi penale. Liderul UNPR le-a explicat că, anul trecut, a fost nevoie de reînființarea unei unități de protecție pentru că au existat amenințări la adresa sa.

„Întotdeauna mi-am făcut datoria, am respectat legea şi vă rog să votaţi împotriva acestei cereri”, a spus Oprea în plen.

Senatorul a explicat colegilor că toate serviciile au identificat ameninţări la adresa miniştrilor de Interne, inclusiv la adresa lui şi că a fost reînfiinţată o unitate pentru protecţie pentru protecţia miniştrilor.

„Toate instituţiile acreditate, mă refer la SRI, serviciul secret al Armatei, Interne au identificat ameninţări la adresa fostei conduceri a Ministerului de Interne, inclusiv a mea. În acest sens, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Interne a acționat în consecinţă, au reînfiinţat o unitate care exista şi înainte pentru paza conducerii şi protecţia Ministerului de Interne. Au plecat de la zero, în acest sens au achiziţionat printre altele şi o maşină. Nu am cerut eu acest lucru, se poate dovedi, sunt documente”, a mai spus senatorul.

Tot din bugetul Direcției de Informații și Protecție Internă ar fi fost cumpărate canapele noi, dar și un jacuzzi, care ar fi ajuns în biroul lui Gabriel Oprea de la minister.   Senatoarea UNPR, Florentina Jipa, cea care i-a apărat întotdeauna pe colegii săi suspectați de corupție, a spus că biroul lui Gabriel Oprea din minister nu avea cum să fie gol.   Cât despre mașină, aceasta aparține unui serviciu secret și nu trebuia deconspirată, a mai spus senatoarea Jipa:

Prejudiciul din acest dosar este de 410.000 de lei. Gabriel Oprea mai este urmărit penal în dosarul coloanelor oficiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS