10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul victimelor provocate de ciclonul Winston în arhipelagul Fiji a ajuns la 29

Numărul victimelor provocate de ciclonul Winston în arhipelagul Fiji a ajuns la 29

Cifra deceselor înregistrate ca urmare a trecerii în weekendul trecut a ciclonului Winston prin arhipelagul Fiji a urcat la 29 de persoane, a informat presa locală de marți citată de agenția DPA.
Ciclonul Winston, cel mai puternic din istoria Fiji, s-a abătut sâmbătă asupra principalei insule a arhipelagului, Viti Levu, și a altor insule mai mici din jur, conform Fiji Broadcasting Corporation.
Vântul a suflat cu viteza de până la 325 de kilometri pe oră, distrugând case și avariind liniile electrice și infrastructura.
Iris Low-McKenzie, directorul local al organizației neguvernamentale ‘Salvați Copiii’ a declarat cu o zi în urmă că este încă prea devreme pentru a evalua pagubele de pe insulele cele mai îndepărtate ale arhipelagului compus din aproximativ 330 de insule.
El se declara îngrijorat de soarta comunităților care trăiesc în insule îndepărtate cu care nu se reușise intrarea în legătură. „Atât timp cât comunicațiile nu au fost refăcute, nu vom ști situația lor”, a explicat aceasta, citat de agenția France Presse. Autoritățile din Noua Zeelandă au trimis luni un avion P-3 Orion pentru a evalua pagubele în localitățile cele mai îndepărtate.
Starea de catastrofă naturală a fost declarată pentru o perioadă de o lună. Toate școlile, dintre care multe servesc drept adăpost de urgență, vor rămâne închise timp de o săptămână.
În istoria arhipelagului Fiji este consemnat ca cel mai devastator eveniment de acest fel ciclonul Meli, care în 1979 a provocat decesul a 53 de peroane, amintește DPA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS