16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate”Risen” și ”Race” printre filmele așteptate în cinematrografele din SUA

”Risen” și ”Race” printre filmele așteptate în cinematrografele din SUA

Două filme inspirate din fapte istorice ”Risen” și ”Race” se remarcă printre premierele din acest sfârșit de săptămână în cinematografele americane, relatează Agerpres.
Axat asupra vieții lui Iisus, dar văzut din perspectiva unui militar roman, ”Risen” este un film în regia lui Kevin Reynolds (”Robin Hood: Prince of Thieves’ o ‘Waterworld”) și are o distribuție formată din Joseph Fiennes, Tom Felton, Cliff Curtis și María Botto.
În ”Risen”, Fiennes îl interpretează pe Clavius, un militar roman care este prezent la crucificarea lui Iisus și care, după dispariția misterioasă a trupului, este însărcinat cu găsirea rămășițelor pământești pentru a dezminți ipoteza reînvierii.

În schimb, ”Race” este un film bazat pe viața legendarului atlet de culoare Jesse Owens, regizat și realizat de Stephen Hopkins, cu o distribuție din care fac parte Stephan James, Jason Sudeikis și Eli Goree.
Filmul relatează succesul lui Owens la Jocurile Olimpice de la Berlin, din 1936, când victoriile sale sportive în fața lui Adolf Hitler au ridiculizat teoriile supremației rasei ariene.

Lansat în premieră la festival de film independent Sundance din 2015, ”The Witch” este un langmetraj de groază în regia lui Robert Eggers și protagonizat de Anya Taylor-Joy și Ralph Ineson.
Filmul recreează atmosfera societății din New England, la jumătatea secolului al XVII-lea, puternic marcată de convingerile religioase, în care o familie care trăiește la marginea unei păduri, presupus controlată de o putere supranaturală, începe să se destrame după ce fiul nou-născut dispare.
La sfârșitul acestei săptămâni vor avea premiere limitate și alte filme precum comedia romantică mexicană, ”Busco novio para mi mujer”, jucată de Arath de la Torre și Sandra Echeverría, și lungmetrajul columbian ”El abrazo de la serpiente”, regizat de Ciro Guerra și care este nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS