9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputatul Lucian Ciubotaru, pus sub control judiciar pe cauțiune pentru complicitate la trafic de influență

Deputatul Lucian Ciubotaru, pus sub control judiciar pe cauțiune pentru complicitate la trafic de influență

Procurorii DNA Bacău au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru 60 de zile, față de deputatul Lucian Ciubotaru, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la trafic de influență. Aceeași măsură s-a luat față de Marcel Bădără, medic legist în cadrul Serviciului de Medicină Legală Bacău, pentru trafic de influență.

„Inculpații Ciubotaru și Bădără vor depune o cauțiune în valoare de 10.000 lei respectiv 5.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpaților la dispoziția PÎCCJ — DNA sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumelor respective, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție. Cauțiunea se va depune în termen de 5 zile. Inculpaților Bădără și Ciubotaru li se atrage atenția că nedepunerea cauțiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă”, se arată într-un comunicat al DNA transmis astăzi către AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în 15 februarie Lucian Ciubotaru, la solicitarea unui coleg de partid, i-a solicitat lui Marcel Bădără să intervină pe lângă angajații Serviciului de Medicină Legală Bacău pentru ca aceștia să consemneze pe un buletin de analiză toxicologică a alcoolemiei valori situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, lucru cu care legistul a fost de acord.
„Buletinul de analize respectiv îl privea pe un prieten de-al colegului de partid din care făcea parte și Lucian Ciubotaru, care, la 12/13 februarie 2016, a fost oprit în trafic de organele de poliție și testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru a fi emis acel buletin, în condițiile arătate mai sus, inculpatul Bădără a pretins suma de 1.000 euro, afirmând că aceasta va fi remisă către doi angajați ai Serviciului de Medicină Legală Bacău, primind în aceeași zi, prin intermediul lui Ciubotaru, suma de 4.500 lei”, susțin procurorii.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi trebuie să respecte mai multe obligații, printre care și interdicția de a părăsi țara, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare.
„Inculpaților Bădără și Ciubotaru li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, subliniază DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS