16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChristine Lagarde a obținut un nou mandat în fruntea FMI

Christine Lagarde a obținut un nou mandat în fruntea FMI

Christine Lagarde a obținut un nou mandat de cinci ani la conducerea Fondului Monetar Internațional, a anunțat vineri Consiliul de Administrație al FMI, transmite Agerpres.
Actualul mandat de cinci ani al lui Christine Lagarde expiră în iulie, iar desemnarea sa pentru un nou mandat era practic asigurată, în condițiile în care până în 10 februarie, când a expirat termenul limită pentru depunerea candidaturilor, nu a apărut niciun alt contracandidat.
Primul mandat al lui Christine Lagarde a început în 2011, iar următorul va începe în 5 iulie.
Fostul ministru francez de Finanțe și-a anunțat oficial candidatura în data de 22 ianuarie și a obținut sprijinul mai multor state din Europa, America de Nord și America Latină.

„În ciuda perioadelor dificile cu care se confruntă economia mondială, Christine Lagarde a întărit capacitatea FMI de a-și sprijini membrii săi cu finanțare și consiliere. Ea a jucat de asemenea un rol crucial în revitalizarea relațiilor FMI cu statele membre, inclusiv economiile emergente și statele în curs de dezvoltare”, a afirmat Aleksei Mozhin, decanul Consiliului de Administrație al FMI.

Conform unei tradiții nescrise, care datează de la înființarea Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional, în fruntea Băncii Mondiale a fost numit un american, iar europenii au desemnat persoana de la șefia Fondului Monetar Internațional. Cinci dintre directori generali ai FMI au fost francezi, doi au fost din Suedia și câte unul din Belgia, Olanda, Germania și Spania. Italia și Marea Britanie nu au avut încă un reprezentant care să ocupe această funcție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS