22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Continuă acţiunile poliţiştilor de la Rutieră pentru prevenirea accidentelor

Craiova: Continuă acţiunile poliţiştilor de la Rutieră pentru prevenirea accidentelor

În cursul zilei de ieri, polițiștii rutieri doljeni au organizat, în județul nostru, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de neacordarea priorităţii de către conducătorii auto, pietonilor aflați regulamentar în traversarea drumului prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător cu indicator și/sau marcaj rutier.
În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat și aplicat 117 de sancţiuni contravenționale în valoare de peste 2.000 lei. Dintre acestea, 14 sancțiuni au fost aplicate unor conducători auto care nu au acordat prioritate pietonilor. De asemenea, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 22 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculere.
De exemplu, oamenii legii l-au depistat pe M. Gheorghe, în vârstă de 37 de ani, din Slatina, care a condus un autoturism pe strada Nicovalei iar la intersecţia cu bulevardul Dacia nu a acordat prioritate de trecere pietonilor, angajaţi regulamentar în traversarea străzii. De asemenea, în urma verificării documentelor, oamenii legii au constatat faptul că autovehiculul avea inspecția tehnică periodică expirată. Polițiștii au sancționat conducătorul auto cu amendă în cuantum de 1365 lei iar ca măsură complementară i-au reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile și i-au retras si certificatul de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS