17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBlocaj la punctele de trecere a frontierei bulgaro - elene

Blocaj la punctele de trecere a frontierei bulgaro – elene

La trecerea punctelor de frontieră bulgaro – elene s-au creat blocaje în ambele sensuri, fără a exista o perspectivă clară asupra fluidizării circulaţiei rutiere. Astfel, urmare a întreruperii circulației pe partea elenă, transportatorii bulgari au adoptat măsuri de retorsiune ad-hoc, blocând la rândul lor intrarea autovehiculelor dinspre Grecia în Bulgaria. Drept urmare s-au format cozi de ambele părți (circa 17 Km).
Totodată, astăzi, 18 februarie 2016, autorităţile bulgare au recomandat turiștilor evitarea traversării tuturor punctelor de frontieră cu Grecia și utilizarea rutelor alternative prin Macedonia, precizând că prin punctele de frontieră Kulata, Ilinden și Kapitan Petko Voievoda nu se permite trecerea niciunui tip de autovehicul.
De asemenea, reprezentanții transportatorilor bulgari au anunțat că vor bloca şi punctele de trecere a frontierei de la Makaza, Ilinden și Zlatograd, începând cu data de astăzi, 18 februarie 2016, orele 09:00.
Având în vedere că situaţia blocajelor de trafic este în permanentă schimbare, se recomandă şi verificarea individuală a rutelor avute în vedere de către persoanele interesate de tranzitarea teritoriului bulgar.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS