16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest la Piteşti faţă de cazul îmbolnăvirilor copiilor din Argeș

Protest la Piteşti faţă de cazul îmbolnăvirilor copiilor din Argeș

Peste 50 de persoane s-au strâns, astăzi, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti, într-un miting organizat după îmbolnăvirea mai multor copii din Argeș.
Protestatarii au scandat la adresa Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, a conducerii Spitalului de Pediatrie, a Prefecturii, dar şi a Guvernului sau ministrului Sănătăţii şi au cerut soluţii după moartea copiilor, csrie Mediafax.
Unele persoane au aprins lumânări în memoria celor trei bebeluşi decedaţi.
Încă doi copii din Argeş au ajuns în ultimele 24 de ore la spitalele din Bucureşti. Aceștia au fost diagnosticați cu enteroviroză şi rotavirus.

În clipa de față la spitalele din județul Argeș mai sunt internați alți 42 de copii care prezintă scaune diareice fără complicații. Potrivit unui comunicat al DSP Argeș, niciunul dintre copii nu necesită transpotarea la București. La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 33 de copii, alți cinci copii sunt internați la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, trei la Spitalul Municipal Curtea de Argeș și unul la Spitalul Orășenesc Costești.
Șapte copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt în continuare internați la Spitalul „Marie Curie”, trei dintre aceștia în stare gravă pe secția de Terapie Intensivă, iar patru la Nefrologie, prezentând o stare bună.

Între timp, încă un bebeluş internat la Spitalul Marie Curie este în stare critică. Starea micuţului, aflat la terapie intensivă, s-a deteriorat în ultimele ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS