10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Cadariu: Medicii şi-au făcut zi de zi datoria absolut admirabil în cazul copiilor din județul Argeș internați la 'Marie Curie'

Ministrul Cadariu: Medicii şi-au făcut zi de zi datoria absolut admirabil în cazul copiilor din județul Argeș internați la ‘Marie Curie’

Patriciu Achimaş Cadariu, ministrul Sănătății s-a aflat în această dimineață la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ‘Marie Curie’.
Ministrul Sănătății a discutat cu personalul medical despre starea de sănătate a copiilor din județul Argeș internați în Capitală.
„Am mers personal la micuții internați să văd care este starea lor de sănătate. Am constatat că părinții au mare încredere în personalul medical. Am discutat cu conducerea spitalului și m-am asigurat că au la dispoziție toate medicamentele necesare în terapia sindromului hemolitic uremic”, a declarat ministrul Sănătății.
„Asta este realitatea, e o chestiune absolut inexplicabilă şi sunt foarte frustrat că nu avem rezultatele la această anchetă, dar nu pot să oblig pe nimeni să dea alte rezultate decât realitatea. Ancheta s-a desfăşurat în conformitate cu procedurile standard existente. După cum ştiţi, am făcut apel şi la colegii noştri din Europa şi o să vă dăm mai multe detalii după audierea de la Parlament”, a declarat ministrul, după ce a vizitat miercuri dimineaţă bebeluşii internaţi la Spitalul „Marie Curie”.

„Nu am venit ca ministru, am venit ca medic şi am venit să-i încurajez pe medici. Sunt în legătură directă de la bun început cu toţi cei care au fost implicaţi zi de zi, dar nu am vrut să pun presiune. Este cumplit, dar toţi cei care au fost aici şi-au făcut zi de zi datoria absolut admirabil”, a mai spus ministrul Sănătăţii.
În prezent, în spitalul bucureștean mai sunt internați 8 copii, 5 dintre aceștia fiind cu evoluție favorabilă internați în secția de nefrologie, ceilalți 3 în stare staționară, dar gravă, internați în secția de terapie intensivă (ATI).
Ministerul Sănătății va continua anchetele epidemiologice, precum și investigațiile administrative în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS