24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutostrada Pitești-Sibiu va fi finalizată în 2021

Autostrada Pitești-Sibiu va fi finalizată în 2021

Conform spuselor ministrului Transporturilor, Dan Costescu, noul termen pentru darea în funcțiune a Autostrăzii Pitești-Sibiu este anul 2021, dar exploatarea sectoarelor de capăt se va face mai devreme, informează agerpres.ro.

„În categoria proiectelor care necesită relansare aș menționa în primul rând Autostrada Pitești — Sibiu, pentru care s-a constituit o unitate de implementare a proiectului specială. Această unitate a găsit deja niște soluții, iar termenul de livrare sau de dare în funcțiune nu mai este 2023, cum fusese anunțat anterior. În acest moment, este 2021 pentru întreaga autostradă, iar pentru sectoarele de capăt va fi posibilă darea în exploatare mai devreme. Este foarte important mai ales pentru Pitești — Curtea de Argeș, care va fi dată în funcție odată cu drumul național care va circula spre județele Vâlcea și Gorj. Este o veste bună pentru cei care merg în acea direcție pentru că, din 2020, aceștia vor putea circula în alt regim către destinațiile lor”, a explicat Costescu.

Șeful de la Transporturi a întărit ideea că una dintre direcțiile de maxim interes ale ministerului este implementarea propriu-zisă a proiectelor de infrastructură de transport cu finanțare din fonduri structurale, dar și de la bugetul de stat.

„În acest an, ne-am propus, pe de o parte, să accelerăm proiectele deja aflate în desfășurare, iar pe de altă parte să abordăm proiecte noi care, din diverse motive, au fost până acum blocate și să asigurăm relansarea lor”, a completat ministrul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS