5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreme caldă în următoarele două săptămâni

Vreme caldă în următoarele două săptămâni

Regimul termic va fi oscilant în următoarele două săptămâni, cu temperaturile medii diurne ce vor urca până la 19 grade Celsius, dar și cu intervale în care ploile vor fi prezente aproape în fiecare zi, în unele zone începând chiar din 15-16 februarie, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, valabilă în intervalul 15 – 28 februarie, publicată luni.

În Oltenia, intervalul de prognoză va fi caracterizat de temperaturi mult mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă, cu medii ale maximelor de 16 — 19 grade, dar până în 19 februarie valorile termice vor scădea cu aproximativ 10 grade. Apoi, regimul termic va marca o nouă creștere, astfel că, până la sfârșitul lunii, vremea se va menține caldă, cu maxime, în medie, de 9 — 12 grade. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea se vor situa în jurul valorii de 5 grade în prima săptămână, apoi se vor apropia de pragul de îngheț. Ploile vor fi puține și slabe cantitativ, și vor apărea cu o probabilitatea mai mare în 15 februarie, între 17 și 20 februarie, precum și în intervalul 23 — 27 februarie.

La munte, a doua jumătate a lunii februarie va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Mediile temperaturilor diurne vor fi de 10 grade în primele două zile, apoi vor scădea treptat și vor ajunge la zero grade în 20 și 21 februarie. Ulterior, vor mai crește puțin și se vor menține în jurul valorii de două grade. Temperaturile minime vor fi ușor pozitive între 15 și 17 februarie, apoi se vor încadra, în general, între—5 și—2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului. Vor predomina ploile până în data de 19 februarie, apoi se vor semnala îndeosebi ninsori și lapoviță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS