10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCălătoria pe jos a lui Brâncuşi din România şi până la Paris, subiect de film

Călătoria pe jos a lui Brâncuşi din România şi până la Paris, subiect de film

Filmul „Walking To Paris” va fi lansat în toamna acestui an și este regizat de britanicul Peter Greenaway iar subiectul peliculei este călătoria de 18 luni, pe jos, pe care Constantin Brâncuşi a făcut-o din România şi până în Paris. Marele artist a traversat prin Ungaria, Austria, Germania şi Elveţia.
Filmările au început, iar în rolurile principale sunt distribuţi actorii Emun Elliott şi Carla Juri. „De-a lungul călătoriei, supravieţuind cu ce se ivea pe drum, aşa cum se învăţase în anii în care fusese cioban, a avut aventuri – comice, violente, erotice şi romantice, în mod cert formatoare, ce l-au inspirat în sculptură, căci modela sculpturi din materiale pe care le găsea pe drum – lemn, piatră, nisip, zăpadă şi gheaţa -, lăsând răsfirate şi abandonate sculpturi experimentale şi temporare pe drumurile Europei”, a declarat Greenaway pentru Screen Daily.
Brâncuşi s-a stabilit la Paris, unde s-a stins din viaţă în martie 1957. Artistul a lăsat moştenire statului român atelierul său şi un număr important de lucrări, însă Partidul Comunist a refuzat să accepte donaţia, astfel că atelierul şi lucrările care se găseau aici au ajuns în posesia statului francez.  Filmul este produs de Enjoy Movies, Cobra Film şi CDP, precum şi de SRF Swiss Radio and Television.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS