10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Autoritățile județene au demarat procesul de realizare a Muzeului Național "Constantin Brâncuşi"

Gorj: Autoritățile județene au demarat procesul de realizare a Muzeului Național „Constantin Brâncuşi”

Agerpres
Agerpres

Autoritățile județene au demarat procesul de realizare a Muzeului Național „Constantin Brâncuși” în municipiul Târgu-Jiu, urmând ca imobilul Casa „Barbu Gănescu”, aflat în centrul orașului, să fie parte componentă a proiectului, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean (CJ) Gorj remis AGERPRES.

‘În cadrul primelor discuții s-a stabilit metodologia comună de lucru pentru înființarea Muzeului Național ‘Constantin Brâncuși’ la Târgu Jiu, pornind de la deschiderea totală față de orice soluție de lucru luată în considerare de echipa proiectului. S-a evidențiat necesitatea identificării surselor de finanțare precum și posibilele negocieri cu cei interesați să investească sau să contribuie la realizarea muzeului, în regim de parteneriat public-privat. S-a convenit că o astfel de instituție muzeală nu poate fi realizată oricum, doar pentru a bifa o lege, fiind necesare investiții umane și financiare foarte mari în așa fel încât aceasta să fie adaptată tendințelor secolului XXI”, menționează AGERPRES citând din comunicatul de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS