10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCFR Marfă, îngropată în datorii

CFR Marfă, îngropată în datorii

CFR Marfă, companie pe care Guvernul a încercat să o vândă în urmă cu 3 ani, și-a ratat cu peste 400% ținta plăților restante, acumulând facturi de 501 milioane lei, în loc de 96 milioane lei cât era prevăzut, potrivit Profit.ro.

Pentru acest an, compania a cerut și a obținut acordul Guvernului pentru a reduce restanțele la doar 401 milioane lei, mult peste planul inițial.
Ratarea într-o asemenea manieră a țintei de plăți restante este explicată de către conducerea CFR Marfă prin faptul că, la rândul ei, nu și-a primit banii de la alte companii, în principal de la Oltchim (aflată în insolvență, cu o datorie de 115 milioane lei față de operatorul feroviar), Complexul Energetic Hunedoara (intrat recent în insolvență, cu facturi neachitate față de CFR Marfă de 36 milioane lei), Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (aflată ca și în faliment, cu restanțe de 14 milioane lei față de CFR Marfă) și centrale electrice de termoficare (datorii de 140 milioane lei, din care 45 milioane lei de la CET-uri în insolvență).

Concret, CFR Marfă trebuia să raporteze pentru sfârșitul anului trecut un total al plăților restante de 96 milioane lei, dar a ajuns la restanțe de 501 milioane lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS