6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Juridică a Camerei Deputaților are termen până luni pentru rapoartele pe cererile DNA în cazul Voicu și Păun

Comisia Juridică a Camerei Deputaților are termen până luni pentru rapoartele pe cererile DNA în cazul Voicu și Păun

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis să trimită Comisiei Juridice cererile procurorilor anticorupție pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun. Deputații juriști au termen până luni să elaboreze rapoartele.
„A fost sesizată imediat Comisia juridică, vor fi anunțați cei doi deputați începând de azi, cu posibilitatea de a studia materialul probator și de a veni împreună cu avocatul. Termenul prevăzut de Regulament este de trei zile, în situația aceasta Biroul Permanent a aprobat cele trei zile, până luni, pentru că este vorba de trei zile lucrătoare. Luni la prânz Biroul permanent așteaptă raportul din partea comisiei, apoi se va stabili calendarul pentru plen. Regulamentul prevede cinci zile pentru convocarea plenului. Comisia juridică poate solicita două zile suplimentare dacă mai are nevoie de timp pentru studierea materialului probator”, a declarat secretarul Camerei, Niculae Mircovici.
Potrivit  lui Mircovici, materialul probator are  19 volume, adică aproape 4.900 de pagini, fiind vorba de un dosar comun pentru cei doi deputați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS