12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Donald Trump şi Bernie Sanders, învingători în statul american New Hampshire

SUA: Donald Trump şi Bernie Sanders, învingători în statul american New Hampshire

Republicanul Donald Trump şi democratul Bernie Sanders au câştigat alegerile primare din statul american New Hampshire, după ce au pierdut voturile din Iowa de săptămâna trecută, informează agenţia de presă Reuters.
Rezultatele din New Hampshire vor genera o luptă strânsă între candidaţii republicani la preşedinţia americană în Carolina de Sud, pe 20 februarie, iar pentru candidaţii democraţi americani lupta se va da pe 27 februarie.
Pentru Trump câştigarea alegerilor primare din New Hampshire demonstrează că rămâne printre favoriţi, după ce pe 1 februarie a pierdut în faţa senatorului Ted Cruz din Texas în prima serie de alegeri primare din Iowa.

În alegerile de marţi din Hew Hampshire, Hillary Clinton, fost secretar de stat american, care candidează din partea democraţilor la alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie din SUA, a fost învinsă de democratul socialist Bernie Sanders, obţinând 39% din sufragii, faţă de 60% cât a obţinut Sanders, după numărarea a 86% dintre voturi.

Clinton abia a reuşit să câştige alegerile primare din Iowa, după ce s-a aflat la egalitate cu Sanders, care a reuşit să o învingă în New Hampshire, pentru că alegătorii mai tineri l-au preferat datorită propunerilor sale populiste de a înlătura supremaţia băncilor americane şi de a obliga statul să plătească taxele de şcolarizare pentru facultate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS