5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorul Ovidiu Toma a fost suspendat din funcție după ce a fost trimis în judecată de DNA

Procurorul Ovidiu Toma a fost suspendat din funcție după ce a fost trimis în judecată de DNA

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, miercuri, suspendarea din funcție a procurorului Ovidiu Carmen Toma de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, după ce acesta a fost trimis în judecată într-un dosar de corupție.

„Hotărârea Secției a fost luată în temeiul dispozițiilor (…) din Legea nr. 317/2004, conform cărora secțiile Consiliului dispun suspendarea din funcție a judecătorilor și procurorilor, și (…) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, potrivit cărora procurorul este suspendat din funcție când a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni”, se precizează într-un comunicat al CSM.
Procurorul Ovidiu Toma a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, într-un dosar instrumentat de procurorii Secției de combatere a corupției din cadrul DNA.
Toma este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracțiuni), favorizarea făptuitorului (patru infracțiuni) și influențarea declarațiilor, iar Dănuț Dobre, fost șef al Serviciului Poliției Rutiere Teleorman, de trafic de influență (nouă infracțiuni), luare de mită (trei infracțiuni), complicitate la abuz în serviciu și complicitate la infracțiunea de favorizare a făptuitorului (două infracțiuni).
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul anului 2015 au fost identificați la nivelul Serviciului Poliției Rutiere Teleorman, precum și la nivelul Serviciului Public Permise Conducere mai mulți ofițeri și agenți de poliție care desfășurau activități infracționale în legătură cu obținerea frauduloasă, contra unor sume de bani, a permiselor de conducere, precum și intervenții pentru aplicarea unor sancțiuni mai blânde conducătorilor auto contravenienți, în schimbul obținerii de bani sau bunuri necuvenite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS