11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul va decide data alegerilor locale și calendarul electoral

Guvernul va decide data alegerilor locale și calendarul electoral

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus două proiecte de hotărâre. Acestea propun ca scrutinul să aibă loc pe 5 iunie, iar campania electorală să înceapă pe 6 mai.
Pe agenda ședinței de Guvern de astăzi se mai află  patru proiecte care se referă la cheltuielile necesare pregătirii şi desfășurării în bune condiții a alegerilor locale, măsuri tehnice necesare organizării scrutinului, aprobarea modelelor şi a condițiilor de tipărire ale buletinelor de vot, precum şi numerotarea circumscripțiilor electorale.
Potrivit calendarului propus de AEP, startul campaniei va fi dat pe 6 mai, iar o zi mai tarziu, pe 7 mai se va stabili prin tragere la sorți numărul de ordine pe buletinele de vot.
Comunicarea listei cuprinzând denumirile şi semnele electorale ale partidelor politice, ale alianţelor politice, ale alianţelor electorale, precum şi ale organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, legal constituite, care au dreptul să participe la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, către toate birourile electorale de circumscripţie trebuie să fie făcută cel târziu în data de 12 aprilie 2016.

Tot până pe 6 mai 2016 – vor trebui aduse la cunoştinţa cetățenilor numărul circumscripţiilor electorale, delimitarea şi numerotarea fiecărei secţii de votare, precum şi sediile acestora.
Tot în şedinţa de miercuri, ministrul Educaţiei Adrian Curaj va prezenta o notă privind procesul de acordare şi retragere a titlului de doctor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS