10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilanţul accidentului feroviar din Germania: 11 morți şi 78 de răniţi

Bilanţul accidentului feroviar din Germania: 11 morți şi 78 de răniţi

Bilanţul accidentului feroviar din Germania este tragic: 11 persoane au murit şi 78 au fost rănite, a anunțat miercuri poliția germană, potrivit DPA.

Accidentul s-a produs marți în jurul orei locale 6.50 (5.50 GMT) la o oră de vârf în cursul dimineții, aproximativ la jumătatea drumului de șase kilometri între stațiunea Bad Aibling și orașul Kolbermoor din Bavaria, în apropiere de granița cu Austria.
Trenurile transportau în total circa 150 de pasageri, în principal navetiști. Conform poliției, mai multe persoane s-ar fi putut afla în trenuri dacă această săptămână nu era una de vacanță.

Sute de membri ai serviciilor de urgență, inclusiv echipe de salvamontiști, au intervenit pentru a-i salva pe pasageri de la locul accidentului, unde vagoanele de tren au rămas răsturnate lângă șine. Optsprezece persoane sunt rănite grav, iar alte 60 au suferit răni ușoare, conform poliției.

Accidentul, care a avut loc într-o curbă cu vizibilitate redusă, a fost cauzat de o ‘eroare umană’, potrivit rezultatelor anchetei preliminare. Experții examinează două ‘cutii negre’ găsite bordul trenurilor, o a treia fiind dată dispărută la locul accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS