5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru marţi şi miercuri

Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri

Meteorologii anunţă că în următoarele două zile valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an. Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în Delta Dunării şi în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 16…17 grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general între -3 şi 7 grade, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), potrivit Mediafax.

Marţi, în regiunile din vestul, nordul şi centrul ţării vor fi înnorări temporare şi îndeosebi în prima parte a zilei şi din nou spre sfârşitul nopţii, pe arii restrânse va ploua slab. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar în zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţă. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice şi la munte, unde în a doua parte a intervalului rafalele vor depăşi local 60 km/h, iar în rest va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în est şi în centru.

Miercuri, valorile termice, se vor menţine mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cerul va prezenta înnorări şi vor fi precipitaţii, în cursul zilei în jumătatea vestică a teritoriului, iar noaptea şi în rest. În special în zonele montane şi submontane, cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vor fi ploi, dar noaptea, acestea se vor transforma trecător în lapoviţă şi ninsoare, îndeosebi în nord-vestul şi centrul ţării. În zonele de munte, mai ales spre seară şi în cursul nopţii vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Banat, Crişana şi în Dobrogea, iar la munte va sufla tare şi temporar va viscoli ninsoarea şi spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime se vor situa între -2 şi 9 grade. În zonele joase de relief, mai ales din sud şi est, dimineaţa, pe arii restrânse va mai fi ceaţă.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS